Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Groentenbouillon

Groentenbouillon

Door: brando70

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten


1 ui * 40 gram boter * wortels * bloemkool * koolraap * selderij * kervel * peterselie * 2 aardappeltjes * 2 tomaten.



Bouillons

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en fruit hem in de boter lichtbruin. Maak de verschillende groenten schoon en snijd ze in niet te kleine stukjes. Was de aardappelen maar schil ze niet en snijd de tomaten in stukken. Doe alles bij elkaar, dus ook de gefruite uien, in een goed sluitende pan. Schenk er 2 liter water bij en breng het geheel met het deksel op de pan aan de kook. Laat het een uurtje zacht trekken alvorens de bouillon te zeven. Voeg zout naar smaak toe en gebruik deze bouillon voor de bereiding van magere soepen en van diverse sausen, voor het koken van meelspijzen en aardappels. U kunr hem ook als drinkbouillon serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top