1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Groentencoucous

Groentencoucous

Door: henrilevison

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten 4 personen


Groentenmix:
+ 12 gewone oranje wortels
+ 4 gele wortels
+ 8 kleine ronde Parijse worteltjes
+ 2 rapen
+ 200 gr. knolselderij
+ 2 zote uien
+ 4 sjalotten
+ 4 tenen knoflook
+ 20 kerstomaatjes
+ 12 radijzen
+ 2 kleine ramenassen
+ 200 gr. rode bieten
+ 24 amandelen
+ 4 takjes dille
+ 4 takjes verbena
+ 8 tl suiker
+ 4 el balsamico azijn
+ 140 gr. zoute boter
+ 4 el zoute boter
+ 40 el warm water

Uiensaus:
+ 400 ml. water
+ 400 gr. boter
+ 4 zoete uien
+ 4 snufjes zout

Peterseliesaus
+ 400 ml water
+ 400 gr. boter
+ 2 takjes peterselie
+ 4 snufjes zout
+ enkele druppels citroensap

Auberginbedip:
+ 4 aubergines (a 100 gr./st)
+ 4 el hazelnootolie
+ 4 kl gember (fijngesneden)
+ 4 snufjes zout

Couscous:
+ 200 gr. coucous
+ 2 kl arganolie
+ 25 gr. zoute boter
+ 4 snufjes zout
+ 4 el olijfolie



Een eenvoudig en smakelijk gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1.Couscous:Doe de coucousmet de zoute boter en deolie in een kom en klop met een garde het hete water erdoor.Zet apart.
2.Uiensaus:Breng het water met de boter aan de kook. Schil de uien en hak ze zeer fijn, fruit ze in de zoute boter, met een el water. Mix daarna de uien met het 'boterwater' en zeef de saus.
3.Peterseliesaus: Voeg de boter bij het water in een pan en breng aan de kook. Doe dit in een mixer, voeg de peterselie, het zout en citroensaptoe en meng. Zeef de saus.

4. Auberginedipsaus: Blaker de aubergines boven een vlam, zodat het vel verschroeit en pel het er af.Verwijder zorgvuldig ook alle zwarte puntjes.Hak het vruchtvlees fijn, voeg de hazelnootolie, de fijngesneden gember en het zout toe en zet apart.

Bereidingswijze

Was en schil de wortels, rapen, knolselderij, radijs en ramenas en kook ze even op, alle afzonderlijk, in water en 20 zoute boter.Houd 400 ml. van het kookvocht apart. Fruit de kerstomaatjes in 20 gr. zoute boter en voeg wat wat toe met de verbena. Snijd de uien en sjalotten in de lengte en fruit ze in 220 gr. zoute boter. Kook de bieten in 1 l water met de balsamicoazijn en de suiker.

Afwerking:
Snijd alle groenten in stukjes; doe die in een pan en voeg 4 el groentenat, 4 el zoute boter en een paar druppels citroensap toe. Verwarm terwijlu de groenten in de pan ronddraait, om ze te glaceren. Leg op elk bord bergjes groenten en auberginedip.Klop de peterseliesaus en de uiensaus elk afzonderlijk schuimig en drapeer de sauzen in kringen om de groenten heen. Voeg de amandelen en de dille toe en besprenkel met de gare couscous.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top