1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pater-Patatten-Potje

Pater-Patatten-Potje

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2004

Ingrediënten 2 personen


* 250g aardappelen
* 1 grote of 2 kleine rode uien
* 4 el olijfolie
* enkele takken rozemarijn
* zout en versgemalen peper



Simpel aardappelgerecht, goedkoop maar vol smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardappelen zeer goed en snij in stukken, schillen moet niet.
Maak de ui proper en snij in 4 of 6 parten.
Meng de uien en de aardappels in een ovenvaste schaal goed dooreen en overgiet met olijfolie.
Leg er de takjes rozemarijn op, kruid met peper en zout en zat het geheel in een voorverwarmde oven op 225?C gedurende 40 minuten.
Schep halfweg even de aardappelen om.
Controleer of de aardappelen gaar zijn voor je ze opdient!

Serveertip

Opdienen zoals je wil met vlees en paddestoelen of boontjes ...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top