1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gepocheerde oesters met gegratineerde wijnsaus

Gepocheerde oesters met gegratineerde wijnsaus

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2004

Ingrediënten 4 personen


? 12 Zeeuwse oesters
? 3 eidooiers
? 1 glas mousserende wijn
? 150 g gesmolten, geklaarde boter
? 125 g groentejulienne
? 1 dl room
? grof zeezout of zeewier



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Steek de oesters open en vang het vocht op.
Was de onderste schelphelften en leg ze weg op een warme plaats.
Klop de eidooiers met een klein scheutje wijn au bain marie los.
Schenk hier al kloppend, eerst druppelsgewijs en vervolgens in een dun straaltje het grootste deel van de gesmolten boter bij.
Blijf kloppen tot een mooie gebonden saus ontstaat.
Houd de saus au bain marie warm.
Smoor de groentejulienne in de rest van de boter beetgaar.
Verwarm de rest van de wijn samen met het oestervocht tot ca. 70 ? C en pocheer hier de oesters korte tijd in.
Houd de oesters vervolgens warm.
Kook het pocheervocht in tot een eetlepel en klop de room lobbig.
Meng de saus met het ingekookte pocheervocht en spatel er vervolgens de room door.
Leg de arme schelphelften op een bord met grof zeezout of zeewier.
Verdeel de groentejulienne over de schelpen en leg hier de oesters op.
Schep de saus over de oesters en gratineer het geheel korte tijd onder de hete gril.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van *afrodite*


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van *afrodite*
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top