Langzaam gegaarde Bressekip uit de oven.

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2004

Het is gewoon lekker!
Vlaamse mensen die in Frankrijk kippen kweken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1grote panklare Bressekip(2,3kg).
-peper en zout.
-bosje verse citroentijm.
-enkele takken verse citroenverbena.
-eventueel enkele klontjes boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Oven .
-Liefst een gietijzeren braadslee.

Voorbereiding

-Zet de oven op 160graden.
-Plaats de kip in een braadslee.
-Kruid met peper en zout,en schik tijm en verbena rond de kip.
-Voeg eventueel wat klontjes boter toe.
-Zet midden in de oven.
-Reken 50 min.braadtijd per kilo vlees.
-Zet dan de oven uit,zet de ovendeur op een kier en laat de kip 20 min.rusten.
-Serveer met groenten en saus naar keuze.
-Heeft u een electrische oven?
-Zet er dan een kop water in.Na een uur braden wordt het ragfijne vel van de kip
lichtbruin en zeer smakelijk krokant.

Bereidingswijze

-U kan ook de kip in de romertopf bakken.
-Dompel de pot onder.
-Laat uitlekken.
-Schik alles zoals hierboven in de pot.
-Zet het deksel op de pot.
-Plaats in een koude oven die u opwarmt tot 170graden.
-Braden zoals hierboven,maar doe voor het nagaren het deksel van de pot en laat 30 min.rusten.

Serveertip

-Snij de kip aan tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten