1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Langzaam gegaarde Bressekip uit de oven.

Langzaam gegaarde Bressekip uit de oven.

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2004

Ingrediënten 4 personen


-1grote panklare Bressekip(2,3kg).
-peper en zout.
-bosje verse citroentijm.
-enkele takken verse citroenverbena.
-eventueel enkele klontjes boter.


Verder heb je nodig


-Oven .
-Liefst een gietijzeren braadslee.


Het is gewoon lekker!
Vlaamse mensen die in Frankrijk kippen kweken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Zet de oven op 160graden.
-Plaats de kip in een braadslee.
-Kruid met peper en zout,en schik tijm en verbena rond de kip.
-Voeg eventueel wat klontjes boter toe.
-Zet midden in de oven.
-Reken 50 min.braadtijd per kilo vlees.
-Zet dan de oven uit,zet de ovendeur op een kier en laat de kip 20 min.rusten.
-Serveer met groenten en saus naar keuze.
-Heeft u een electrische oven?
-Zet er dan een kop water in.Na een uur braden wordt het ragfijne vel van de kip
lichtbruin en zeer smakelijk krokant.

Bereidingswijze

-U kan ook de kip in de romertopf bakken.
-Dompel de pot onder.
-Laat uitlekken.
-Schik alles zoals hierboven in de pot.
-Zet het deksel op de pot.
-Plaats in een koude oven die u opwarmt tot 170graden.
-Braden zoals hierboven,maar doe voor het nagaren het deksel van de pot en laat 30 min.rusten.

Serveertip

-Snij de kip aan tafel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top