Parelhoen met couscous en vijgen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2004

Een leuk ideetje voor de feestdagen misschien...

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram couscous, 1 parelhoentje, boter, 1 gesnipperde ui, peper en zout, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl gemalen komijn (djinten), 2 takjes tijm blaadjes gerist, 2 el honing, 4 verse vijgen, 100 ml droge witte wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, braadslede, oven op 200 graden Celsius, steelpannetje

Voorbereiding

Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijdt de vijgen doormidden. Smelt in de koekenpan 25 gram boter en fruit de ui met een snuf zout, voeg nu gemberpoeder, komijn en tijm toe en fruit 1 minuut mee. Schep de couscous en de honing erdoor.

Bereidingswijze

Wrijf de parelhoen in met peper en zout en vul de buikholte met couscousmengsel. Leg de parelhoen in de braadslede en bestrijk met boter, bak dan de parelhoen in de oven bij 200 graden Celsius gedurende 20 minuten. Verlaag dan de temperatuur naar 125 Graden en braad nog 35 minuten. Af en toe bedruipen met braadvet. Leg de vijgen in de braadslede en alles nog 10 minuten braden. Neem de parelhoen en vijgen uit de braadslede en laat op een warme schaal 10 minuten rusten. Wijn in de braadslede gieten, aanbaksels losroeren en alles in een pannetje gieten en 5 minuten zachtjes laten koken.

Serveertip

Serveer de parelhoen met de wijnsaus en de vijgen.


De witte wijn kan ook vervangen worden door een zachte rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten