Kerrie Djawa

  • Indonesisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2004

Kerrie gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 850 gr. kip

  • 1 theel. citroensap

  • 13 gr. mihoen

  • 1 theel. laos

  • 3 theel. Javaanse kerriepoeder

  • 1/2 theel. sambal oelek

  • 3 kemirienoten

  • 1/2 theel. knoflookpoeder

  • 2 uien, * 1 lt. water

  • 1 theel. djahe
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Pel de ui en snipper ze fijn. Rooster de kemirinoten in een droge koekepan en wrijf ze fijn in de vijzel. Trek bouillon van de kip. Fruit in wat olie de ui en de kruiden. Doe er bouillon bij om aanbranden te voorkomen Meng dit goed door elkaar en giet het over in de pan met bouillon. Snij nu het vlees van de kip in kleine stukken en voeg die eveneens bij de bouillon. Breng ruim water aan de kook, neem de pan van het vuur en laat dan de mihoen (1/3 zak gebruiken) 3 minuten in dit hete water staan. Giet het af en spoel de mihoen goed af met koud water. De mihoen wordt vlak voor het opdienen aan de soep toegevoegd. Afmaken met zout en citroensap.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten