Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Engels, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2004
  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

  • Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

    Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

Ooit in een grijs verleden uit een Engels tijdschrift gescheurd, Super lekkere koekjes en leuk om te maken (ook met kinderen). De koekjes zijn wat zacht van binnen..mmm.. Ik heb deze grote Butterscotch koekjes gisteren (13-11-2010) weer gemaakt en het recept wat veranderd, (bij het vorige recept bleef het "deeg" vaak te droog). Nu dus niet meer. Het werd een lekkere soepele "massa" worden die gemakkelijk te kneden was en de kom nagenoeg "schoon liet". (ik heb vandaag (14-11-2010) nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst)

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
150 g zachte roomboter. (of wat meer, de massa moet wat smeuig zijn)
100 g bruine basterdsuiker. 15 ml (1 eetlepel) gewone stroop (of Maple syrup).
3 verkruimelde Weetabix, (Bij de ontbijtgranen- o.a. A.H.)
150 g zelfrijzend bakmeel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven,Bakplaat,Grote kom, kleine kommetjes, weegschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175-180ºC.
Mix de boter,suiker en de stroop met bvb een vork totdat het goed vermengd is.
Kneed (met de handen) de Weetabix en de bloem door dit mengsel en vermeng alles goed door elkaar.
Mocht de "de massa" te droog zijn voeg dan iets meer boter toe, alles moet echt een bal kunnen vormen de kom moet bijna "schoon" worden
Neem een handvol (of handje)van het deeg en rol het in een bal(letje).
Plaats de ballen op de bakplaat en maak ze een beetje plat.De koekjes zullen groter worden dus zorg voor voldoende ruimte! (zie foto`s) volgende keer maar ik kleinere balletjes, je hebt dan uiteraard meer koekjes.
Bak voor 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze niet langer in de oven want dan worden de koekjes hard en ze horen juist wat zacht van binnen te zijn!!.
Laat ze eerst wat afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rek legt om verder af te koelen.

Bron

Engels tijdschrift

Serveertip

Er gaan ongeveer 10 ballen uit dit deeg.(grote koeken dus). Wil je ze kleiner maak dan kleinere balletjes. De kinderen vinden het heerlijk om te helpen met het deeg te maken , zoals de Weetabix verkruimelen, de ballen te draaien en ze plat te maken, bovendien is het prachtig als ze "hun eigen" koekje herkennen! (die van mij links en die van jou rechts!!) Mijn kleinkinderen stonden op een krukje -met een groot schort voor - vonden ze prachtig! toen ze zo`n 4-5 jaar oud waren en nu ze veel groter zijn vinden ze het nog steeds leuk om deze lekkere koekjes met oma te maken. (en nog veel leuker om ze op te eten! de foto`s met de buurtkindertjes zijn van oktober 2009. en die maken ze nu ook met hun eigen mamma.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jikke2 avatar
jikke2 16-03-2018

En er staat weer een bakplaat in de oven, vol met koekjes Dus door de jaren heen nog steeds erg lekker

pwiggers avatar
pwiggers 25-07-2017

We hebben er afgelopen zondag bij jou heerlijk van deze koekjes gesmuld Louise. Ik ga ze zeker ook maken. Bedankt voor het delen.

jikke2 avatar
jikke2 06-11-2014

Ja ze zijn erg lekker! Nu de volgende lading bakken, net de laatste beneden op het werk opgegeten.

alidada avatar
alidada 04-11-2014

Bedankt voor je reactie Jikke, ik hoop dat je deze koekjes net zo lekker vindt als onze familie ;)

jikke2 avatar
jikke2 04-11-2014

Ze staan in de oven, ik ben benieuwd. Beetamix kende ik niet, maar verkruimelt veel makkelijker dan ik had verwacht. Groetjes Jitske

alidada avatar
alidada 29-01-2014

Antwoord aan Purrie. Je zou cornflakes kunnen proberen en misschien (als ze in Spanje) te koop zijn Volkoren cornflakes. Ik heb dit nog nooit geprobeerd maar maar zal het ook een keer gaan proberen. Succes!

Purrie avatar
Purrie 26-01-2014

Hoi, hier in Spanje verkopen ze dat niet.. kan ik cornflakes of gehakte noten ipv weetabix? De koekjes lijken me heerlijk!

alidada avatar
alidada 26-01-2014

Hallo Evenlyn9, ik weet niet waar je woont maar ik koop de weetabix gewoon bij AH. Ik ben er zeker van dat andere supermarkten dat ook verkopen. Je kunt Weetabix vinden bij het schap met de ontbijtgranen (zoals cornflakes enzovoort)

Evelyn9 avatar
Evelyn9 24-01-2014

Weet iemand een vervanger voor de Weetabix? De supermarkten hier in de buurt verkopen het niet.

ankie43 avatar
ankie43 08-11-2011

Hoi Louise, wat en leuk recept. Stuur het ook even door naar een vriendin met een kleindochter van 2 en half, die niets liever doet dan Oma helpen. Groet van Ankie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten