Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Limburgse vlaai

Limburgse vlaai

Door: xmasgirl

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-12-2004

Ingrediënten


200 g bloem.
snufje zout.
1 dl melk.
20 g verse gist(of 10 g gedroogde)
1 el boter of margarine.
30 g basterdsuiker.
2 el olie.
1 eierdooier.
2 el slagroom.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout in ee grote kom.
verwarm 1/2 dl melk tot handwarm en meng deze met de verbrokkelde gist tot een glad papje.
maak ee kuiltje midden in de bloem en schenk het gistmengsel erin.
roer wat van de omliggende bloem door het gistpapje en zet het afgedekt op een warme plaats ca. 30 min. weg.
voeg nu de rest van de handwarme melk toe aan het gistmengsel,roer het goed door de bloem en kneed het tot een soepel deeg.
laat het deeg,afgedekt onder een vochtige theedoek op een warme plaats ong. 1 uur rijzen zodat het zich kan verdubbelen.
voeg dan de boter,suiker,olie,eidooier en slagroom toe en kneed het deeg goed door.
het zal eerst wat kleverig aanvolen maar als u blijft kneden wordt het mooi elastisch en droog.
verwerk het deeg verder zolas ik bij de peren-amandel,sinaasappel,rijste en blauwe pruimen vlaaien heb beschreven,elders op deze pagina.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van xmasgirl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top