1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Salade met zeeduivel en mango

Salade met zeeduivel en mango

Door: brando70

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-12-2004

Ingrediënten 12 personen


600 gram gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gram pijnboompitten * circa 200 gram veldsla.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de buitenste vliesjes van de zeeduivelfilets. Breng water met wat zout aan de kook, leg er de vis in en laat tegen de kook aan 10 minuten pocheren. Laat de vis in het pocheervocht afkoelen. Doe wat zout en peper in een kom. Roer er het limoen- of citroensap door en klop er in een dun straaltje de olijfolie door. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango in parten van de pit en snijd deze in blokjes. Snijd de granaatappel in vieren en maak de pitten los tussen de vliesjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze zodra ze beginnen te kleuren op een bord afkoelen. Was de schoongemaakte veldsla en laat goed uitlekken.

Bereidingswijze

Verdeel de veldsla over een grote schaal of over eenpersoonsbordjes. Snijd de zeeduivel schuin in plakjes en verdeel ze over de sla. Bedruppel de sla en de vis met de vinaigrette, die nogmaals goed is doorgeklopt. Verdeel er de mango en de granaatappelpitten over en bestrooi met de pijnboompitten. Geef er desgewenst knapperig stokbrood bij.

Serveertip

Geef er een glaasje droge witte wijn of een glas champagne, bij deze salades.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top