
Plm.800 gram groene kool - 2 eetlepels olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 150 gram dikke plak achterham - 1 appel (Elstar) - 1 groentenbouillontablet - 75 gram verse roomkaas - 1 theelepel karwijzaad - 2 theelepels paprikapoeder - peper, zout
Wok
Vanavond heb ik deze groene kool klaargemaakt. We hebben er van gesmuld. Mijn man is geen koolliefhebber, maar dit wilde hij wel vaker eten.
Snij de groene kool in hele fijne reepjes. Verwijder de stronken.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de ham in blokjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze ook in blokjes.
Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de appelblokjes en de ham toe en bak deze ook even mee.
Doe de groene kool erbij. Alles op hoog vuur 4 minuten bakken.
Voeg 1 klein kopje water, de verkruimelde bouillontablet en het karwijzaad toe. Goed roeren.
Deksel op de pan en laat de kool 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de los geroerde verse roomkaas toe en maak de kool op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Heerlijk met aardappelpuree en bijvoorbeeld een ribkarbonade.
AlleJ 03-03-2013
Morgen gelijk proberen. Lijkt me heel erg lekker toe.
gpsa 07-10-2010
Erg lekker met kip erdoot en rijst erbij...
gpsa 07-10-2010
Erg lekker met kip erdoot en rijst erbij...
raadhuis30 16-03-2005
Dit ga ik binnenkort eens proberen,lijkt me erg lekker.
Groetjes,Karin
sonja13091976 16-12-2004
Ik neem je recept mee naar mijn pagina.
Groetjes, Sonja