Borstplaat

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-12-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram fijne kristalsuiker
5 el slagroom
2 el water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 borstplaatvormen
bakpapier

Voorbereiding

Op het aanrecht of een snijplank een vel bakpapier leggen. De vormen invetten en op het bakpapier leggen.

Bereidingswijze

In een pan met dikke bodem, suiker met slagroom en water op laag vuur verwarmen. Continu roeren met pollepel.De gesmolten suiker 3-5 minuten al roerend zachtjes door laten koken. Met pollepel testen of massa goed is. (Laatste druppel suikerstroop die van de lepel loopt trekt dun draadje ).
Pan direct van het vuur nemen en de suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt de massa te grove structuur. Als de massa troebel en dikker begint te worden, deze snel over de vormen verdelen (ongeveer 1/2 cm dik). Borstplaat 10-15 minuten laten afkoelen, vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen. Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 minuten laten afkoelen. Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.

Serveertip

Meng voor bruine borstplaat eerst 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de suiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten