1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gevulde runderrolletjes

Gevulde runderrolletjes

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2004

Ingrediënten 4 personen


4 dunne bieflapjes van 125 gram elk
4 plakjes gerookte ham
150 gram geraspte kaas
2 teentjes knoflook, geperst
5 eetlepels gehakte peterselie
2 eieren, zacht gekookt, gepeld
3 eetlepels olijfolie
1 grote fijngehakte ui
1/2 kopje rode wijn
2 laurierbladen
1 kopje runderbouillon
zout en gemalen zwarte peper



Runderrolletjes gevuld met ham kaas en ei

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 160 C. De bieflapjes uitspreiden tussen folie. heel dun kloppen. Op elke plak vlees een plakje ham leggen. In een kom de kaas, knoflook, peterselie, eieren en wat zout en peper door elkaar roeren en goed mengen. De vulling over de vleeslapjes verdelen.

Elk lapje vanaf beide zijkanten dubbelklappen en dan oprollen tot een pakje. Vastbinden met keukentouw of met 2 cokteelprikkers. De olie heet maken in een koekenpan. De rolletjes snel rondom bruin bakken. In een vuurvaste schotel leggen. In dezelfde olie de ui 3 minuten bakken. De wijn, laurierbladen en bouillon toevoegen met zout en peper naar smaak. Aan de kook brengen en de saus over de rolletjes uitschenken.

De schaal bedekken en 1 uur in de hete oven laten staan. Het vlees laten uitlekken en de touwtjes of cokteelprikkers verwijderen. De rolletjes schuin doorsnijden

Serveertip

Opdienen met aardappelpuree en de saus over het vlees schenken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top