Franse vispate met knoflookcreme

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 pakje vissoep (Iglo, 250 gr.)
  • 150 gr. garnalen
  • 200 gr. kabeljauwfilet,
    diepvries
  • 1,5 dl. visbouillon (blokjes)
  • 2 dl. halfstijf geklopte slagroom
  • 2
    fijngesneden tomaten
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 5 stengels peterselie
  • 2 eetl. gehakte
    peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen peper

  • zout
  • 11, in koud water geweekte, blaadjes gelatine
  • olijfolie om in te bakken

  • citroen om te garneren
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden

    Voorbereiding

    Maak de visbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Breng de visbouillon aan
    de kook en maak hierin de kabeljauwfilet in 2 minuten gaar.
    Schep de vis uit de bouillon
    en laat de bouillon in de koelkast opstijven.
    Bak in de tussentijd de sjalotjes samen met de
    knoflook, peterseliestengels en tomaat lichtjes in wat olijfolie zonder te kleuren.
    Voeg
    dan de vissoep en de visbouillon er aan toe en breng het geheel aan de kook.
    De tijm,
    laurier, peper en zout erbij doen en alles circa 5 minuten laten doorkoken.

    Bereidingswijze

    De geweekte gelatineblaadjes toevoegen, doorroeren en het geheel door een fijne zeef wrijven
    in een ruime kom.
    Plaats deze kom in een andere kom met ijswater en laat het geheel al
    roerende afkoelen tot de massa dikker begint te worden. Nu de halfstijf
    geklopte room er doorheen scheppen.
    Op het laatst de garnalen, de kabeljauw (in grove
    stukken) en de gehakte peterselie erdoor scheppen.
    Schep deze massa in een rechthoekige
    patevorm en laat dit 2 uur in de koelkast opstijven.
    Los de pate voorzichtig uit de
    vorm en leg 2 plakken op ieder bord.

    Serveertip

    Garneer dit met citroen en peterselie.
    Eet smakelijk en prettige feestdagen.

    Laatste reacties

    marianneoud avatar
    marianneoud 23-11-2008

    Ik neem je recept mee. Dank je wel Marianne

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten