Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Cranberry-chutney

Cranberry-chutney

Door: ghislaine1941

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Ingrediënten


3 appels
2 uien
1 sinaasappel
450 gr. cranberry
400 gr. basterdsuiker, bruine
3 dl. azijn
1 mespunt cayennepeper
1 mespunt mosterdpoeder
1 tl. piment
1 tl. gemberpoeder
1 tl. zout.


Verder heb je nodig


Een magnetron, een zeef, magnetronfolie, een cannelleermesje, een citruspers, een ovenvaste schaal met een inhoud van 1,5 liter, jampotjes en wat etiketten.


De goede oude tijd herleeft met deze cranberry-chutney

Ontdek meer:

Voorbereiding

De cranberry's wassen en in een zeef laten uitlekken. De appels schillen, de klokhuizen verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De uien schoonmaken en fijn snipperen. De sinaasappel wassen en met een cannelleermesje repen van de schil trekken. Pers daarna de sinaasappel uit.

Bereidingswijze

De cranberry's met de blokjes appel, de ui, de reepjes sinaasappelschil en het sap in een ovenvaste schaal van 1,5 liter doen. De overige ingredienten erdoor roeren en afgedekt 13 tot 16 minuten aan de kook laten komen en onafgedekt 20 minuten op vol vermogen laten inkoken. Tussendoor twee keer doorroeren. Intussen de jampotjes in heet sodawater schoonmaken, met heet water omspoelen en omgekeerd op een schone theedoek laten uitlekken. De chutney eventueel op smaak brengen met nog wat zout, in de potjes overdoen, afsluiten en van een etiket voorzien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top