shepards pie

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Lang geleden van een "pub owner" gekregen. Heb het dus niet zelf bedacht maar hij waarschijnlijk ook niet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
aardappelpuree van 1 kilo aardappelen
-nootmuskaat
-500 gr. rundergehakt
-1 middelgrote wortel
-1 grote ui
-2 teentjes knoflook
-2 el. olie
-2 laurierblaadjes
-4 tomaten, ontveld en in stukjes
-1 runderbouillonblokje
-1 el. Worcestershiresauce
-4 el. rozijnen
-1 el. honing
-zout en versgemalen peper
-4 el. versgeraspte (jong)belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Maak aardappelpuree met een scheutje melk en een klontje boter en een snufje nootmuskaat. Snijd de geschrapte wortel in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan. Laat de wortel, de ui, de knoflook en de laurierblaadjes alroerend fruiten tot de ui glazig is. Doe er nu het gehakt bij, rul het op en blijf roeren tot het gaar is. Voeg de blokjes tomaat, het verkruimelde bouillonblokje, de Wocestershiresauce, de rozijnen en de honing toe en bestrooi met wat zout en peper. Laat al roerend ca. 5 minuten stoven. Verwijder de laurierblaadjes. Schep het mengsel in een ovenschaal. Schep er de aardappelpuree op. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal niet te dicht onder de voorverwarmde grill tot de puree goudbruin van kleur is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten