1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chabekia

Chabekia

  • Marokkaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Ingrediënten


500g bloem en
1 theelepel zout
half middelgrootglas geroosterde sesampitten en die fijnmalen.
1 eetlepel naveh
1 eetlepel suiker
half glas gesmolten afgekoelde boter
half glas mazher
half glas olijfolie
2 theelepels kaneel
beetje arabisch gom
1 eetlepel saffraandraadjes
half theelepel saffraanpoeder
1 ei
half theelepel verse gist
half glas witte azijn


Verder heb je nodig


Frituurpan; een pan voor de honing


Honing koek dat tijdens de Ramadan gegeten wordt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Saffraandraadjes oplossen in mazher. En de gist ook eventueel oplossen (apart) in mazher. Alle vloeibare ingredienten eerst en dan beetje bij beetje bloem. Deeg goed kneden en laten rusten. Dun uitrollen en koekjes vormen. Frituren en in lauwwarme honing dopen. Ik hoop dat het lukt!!

Serveertip

Sesamzaad over de koekjes strooien zodra het uit de honing komt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zahra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zahra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top