1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Quesillo (caramel-dessert)

Quesillo (caramel-dessert)

  • Spaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Ingrediënten 10 personen


-10 eieren -2 blikjes gecondenseerde melk -250 ml. water -250 gr. suiker -1 zakje vanillesuiker -1 el. whiskey -250 gr. suiker voor de caramelsaus


Verder heb je nodig


Mixer, tulband of cakeblik


Typisch Caraibies/Spaans dessert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng met de mixer eieren, melk, water, suiker, vanillesuiker en whiskey goed door elkaar en giet het mengsel door een zeef.
Verwarm de oven voor op 180?C.

Bereidingswijze

Carameliseer de suiker en giet het, als het nog heet is, in de tulband of cakeblik. Doe er dan heel voorzichtig het eiermengsel bij.
Zet de Quesillo in het midden van de oven op het rooster en bak hem in ca. 1 1/2 uur gaar. Controleer op gaarheid door er een mes in te steken, deze moet er weer droog uitkomen.

Serveertip

Heerlijk met met perzik uit blik en slagroom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger111


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger111
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top