1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Foie gras
  6. Poularde de Bresse, farcie au foie gras

Poularde de Bresse, farcie au foie gras

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Ingrediënten 4 personen



1 Bresse kip van 1,800 kilo
1 verse eendenlever van 500 a 600 gram
2 dl kippenjus
2 bosjes witte uitjes
100 truffel
500 gram aardappelen BF 15
150 gram eendenvet
80 gram boter
1 eetlepel zonnebloemolie
4 sneetjes in de koekenpan geroosterd witbrood
zout en peper


Verder heb je nodig


Laat de kip door de poelier schoonmaken
Verwarm de oven voor op 180 graden


Poularde de Bresse, farcie au foie gras et rotie, pommes sarladaises.
Bresse kip gevuld met eendenlever en geconfijte aardappeltjes.

Recept van Yannick Alleno

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de eendenlever met zout en peper en vul hiermee de kip
Rooster de kip in de oven met 1 eetlepel eendenvet en de boter in 55 minuten op 180 graden. (regelmatig bedruipen)
Haal dan de eendenlever uit de kip en snij deze in 4ren en leg de plakjes op het brood.
Hak de uitjes en laat deze ?smelten? in de boter en voeg aan het einde van het kookproces de fijngesneden truffel toe.
Schil de aardappels zodanig dat er een cilinder ontstaat met een diameter van ongeveer 6 cm en snij deze in plakjes van ongeveer 3 cm dik.
Konfijt de aardappels op een zacht vuurtje in het eendenvet en voeg aan het einde van het kookproces 2 eetlepels kippenjus toe.

Serveertip

Serveer de kip op een schaal.
In 2e schaal de gesmolten uitjes in het midden scheppen en de aardappelplakjes er in een ring omheen schikken.
Serveer de toast met eendenlever er apart bij.

Schenk hier Champagne (William Deutz 1995) bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top