Foie gras de canard, pigeon et truffes confites

  • Frans, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Foie gras de canard, pigeon et truffes confites ensemble, confiture de dattes.
Eendenlever geconfijt met duivenborst en een dadelpuree.
Dit is een recept van Yannick Alleno , restaurant le Meurice-, 228 rue de Rivoli 75001 Paris.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • ronde terrine of vorm
  • kookring
  • Voorbereiding

    Verwijder uiterst voorzichtig de pezen uit de lever (of vraag dit aan de poelier)

    Bereidingswijze

    Bestrooi de duivenborstfilets met peper en zout, maak een inkeping in het midden van de filets en leg in elk filet ? van de truffel.


    Bestrooi de eendenlever met peper en zout en giet er wat Port over en zet apart in de koelkast.

    Maak met behulp van een kookring een cirkel van de duivenborstfilets en plaats deze in het midden van de terrine en drapeer daaromheen de eendenlever.


    In een voorverwarmde oven (150 graden) de terrine 30 minuten au bain-maire laten garen (de temperatuur in het hart van de terrine moet 56 graden bereiken.
    Haal de terrine uit de oven en bedek deze met huishuidfolie en zet er eem gewicht of iets zwaars op en laat deze dan 24 uur in de koelkast staan.


    Ontpit de dadels en blender deze met 1-3 eetlepel(s) water.
    Bak de cantharellen in wat boter.

    Serveertip

    Haal de eendenlever uit de terrine en snij er plakken van (ongeveer 3cm dik)
    Leg op elk bord een plak van de terrine en leg hier een plakje ontbijtkoek bij.

    Giet over de ontbijtkoek wat van de dadelpuree en maak daarna een ? cirkel met de dadelpuree .
    Garneer deze cirkel met per bord 4 cantharellen en leg daarop een blaadje bladpeterselie.


    Schenk hier een rose champagne bij (Don Perignon rose 1992)

    Website Hotel le Meurice:


    Laatste reacties

    keukenorkest avatar
    keukenorkest 17-08-2005

    Ook weer een recept om gewoonweg bij te watertanden en wachten tot de feestdagen... groetjes, Coccy

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten