1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Foie gras
  6. Foie gras de canard, pigeon et truffes confites

Foie gras de canard, pigeon et truffes confites

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Ingrediënten 4 personen



Een verse eendenlever van 500 ? 600 gram
4 duivenborst filets
100 gram truffel
5 cl Port
4 gedroogde plakjes ontbijtkoek
100 gram dadels
20 cantharellen
wat bladpeterselie voor decoratie
peper en zout


Verder heb je nodig


Ronde terrine of vorm
kookring


Foie gras de canard, pigeon et truffes confites ensemble, confiture de dattes.
Eendenlever geconfijt met duivenborst en een dadelpuree.
Dit is een recept van Yannick Alleno , restaurant le Meurice-, 228 rue de Rivoli 75001 Paris.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder uiterst voorzichtig de pezen uit de lever (of vraag dit aan de poelier)

Bereidingswijze

Bestrooi de duivenborstfilets met peper en zout, maak een inkeping in het midden van de filets en leg in elk filet ? van de truffel.
Bestrooi de eendenlever met peper en zout en giet er wat Port over en zet apart in de koelkast.
Maak met behulp van een kookring een cirkel van de duivenborstfilets en plaats deze in het midden van de terrine en drapeer daaromheen de eendenlever.
In een voorverwarmde oven (150 graden) de terrine 30 minuten au bain-maire laten garen (de temperatuur in het hart van de terrine moet 56 graden bereiken.
Haal de terrine uit de oven en bedek deze met huishuidfolie en zet er eem gewicht of iets zwaars op en laat deze dan 24 uur in de koelkast staan.
Ontpit de dadels en blender deze met 1-3 eetlepel(s) water.
Bak de cantharellen in wat boter.

Serveertip

Haal de eendenlever uit de terrine en snij er plakken van (ongeveer 3cm dik)
Leg op elk bord een plak van de terrine en leg hier een plakje ontbijtkoek bij.
Giet over de ontbijtkoek wat van de dadelpuree en maak daarna een ? cirkel met de dadelpuree .
Garneer deze cirkel met per bord 4 cantharellen en leg daarop een blaadje bladpeterselie.
Schenk hier een rose champagne bij (Don Perignon rose 1992)

Website Hotel le Meurice:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top