1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Borstplaat
  5. Zachte borstplaat

Zachte borstplaat

Door: de_snoepkraam

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Ingrediënten


Klontje boter
50 g poedersuiker
100 g witte basterdsuiker
3 el melk



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Op het werkvlak een stuk bakpapier uitspreiden. Een middelgrote borstplaatvorm dun met boter invetten en op het bakpapier leggen. De poedersuiker zeven. In een pannetje de basterdsuiker met melk op een heel zacht vuur, langzaam verwarmen tot de suiker is opgelost. Af en toe roeren met een houten lepel. De massa op half hoog vuur aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. De pan van het vuur af halen en de poedersuiker snel erdoor roeren. De massa in een keer in de vorm schenken, terwijl die goed tegen het papier gedrukt wordt. De borstplaat laten afkoelen tot lichte plekjes zichtbaar worden. De vorm rechtop zetten en het bakpapier eraf trekken. De borstplaat hard laten worden en de vorm verwijderen.Opmerking
Door aan de basterdsuiker ? el cacao of oploskoffie toe te voegen, kunt u respectievelijk chocolade- of koffieborstplaat maken.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_snoepkraam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top