1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Amandelsterren

Amandelsterren

Door: ineven

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2004

Ingrediënten


250 g tarwebloem
150 g suiker
2 pakjes Dr. Oetker Gevanillineerde suiker
1 mespunt zout
1 mespunt kaneel
2 eierdooiers
200 g koude boter
70 g ontvliesde gemalen amandelen
1 eierdooier
1 eetl. melk
75 g geschaafde amandelen


Verder heb je nodig


Ster vormpjes


Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem op de kneedplank en maak in het midden een kuiltje. Doe de suiker, de gevanillineerde suiker, het zout, de kaneel en 2 eierdooiers in het kuiltje. Bedek dit met wat bloem en kneed het tot een dikke pap. Hak de boter in kleine stukjes en voeg deze samen met de gemalen amandelen bij de bloem. Kneed dit mengsel van het midden uit tot een glad deeg.

Bereidingswijze

Rol het deeg bij kleine hoeveelheden tegelijk dun uit en steek met een vormpje kleine sterren uit. Leg deze op de bakplaat.

Meng de eierdooier samen met de melk en bestrijk hiermee de sterren. Bestrooi ze met de geschaafde amandelen. Bak de sterren in ongeveer 10 minuten bruin.

Boven ? onderhitte : 200?C (voorverwarmen)
Hetelucht : 175?C (voorverwarmen)
Gas : Stand 3-4 (voorverwarmen)
Baktijd : ongeveer 10 minuten



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ineven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top