Kipcocktail (lekker voorgerecht)

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004
  • Kipcocktail (lekker voorgerecht)

    Kipcocktail (lekker voorgerecht)

    Kipcocktail (lekker voorgerecht)

Dit is een heel lekker voorgerecht met malse sappig gepocheerde kipfilet en fruit. Gemakkelijk te maken en snel klaar.

Sommige mensen houden niet van fruit in het eten of vinden de ingrediënten door elkaar niet lekker. Ellja (ellyvanrooy1) loste dit op door het niet in cocktailglazen te serveren maar op een bedje van sla met in het midden de kip en cocktailsaus en het fruit er omheen. Zo kan een ieder kiezen om het fruit wel of niet op te eten. Petra(pwiggers) heeft de cocktailsaus wat pittiger gemaakt door cayennepeper en wat zout aan de saus toe te voegen.
Hou je zelf ook niet van fruit in het eten? Laat het weg! Maak de saus wat pittiger door wat versgemalen witte peper, zout en eventueel wat cayennepeper aan toe te voegen.

Laat je het fruit weg? Breng er dan kleur in door bvb wat heel fijn geraspte peen aan toe te voegen, staat vrolijk en smaakt heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 200 gram gepocheerd kippenvlees (zie de link bij voorbereiding)
  • Mocht je helemaal in tijdnood zijn neem dan een pakje kant en klare kipreepjes maar bij deze salade is echt de zelf gepocheerde kip het lekkerst en het is supersimpel om te maken!
  • 1 klein blikje asperges.
  • 2 sinaasappels.
  • 2 deciliter mayonaise (200 ml).
  • 1 eetlepel sherry.(als er geen drank gebruikt wordt neem je appelsap)
  • 1 eetlepel gembernat of gembersiroop (uit een flesje)
  • Flink snufje kerrie.
  • 2 eetlepels stijfgeklopte slagroom (uiteraard zonder suiker).
  • Maar heb je toevallig nog een restje crème fraiche of mascarpone over? Gebruik dat in plaats van de slagroom.
  • Eventueel wat sla, bieslook en fijn geraspte peen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes.Kom.Kleine pan(voor de kip).Snijplank.Leuke glazen of bord.

Voorbereiding

  • Pocheer de kipfilet. Snij de asperges in stukjes van ca. 2 cm
  • Schil de sinaasappels.
  • Verdeel de geschilde sinaasappelen in partjes.(hou er 6 apart)
  • Snij de gepocheerde kip in kleine stukjes.
  • Verdeel de stukjes kip, asperges, en sinaasappelpartjes over 6 cocktail glazen.
  • Hier de link naar kip pocheren. Kipfilet-pocheren

Bereidingswijze

  • Maak van de overige ingrediënten een cocktailsaus en giet deze over de vulling.

Serveertip

  • Garneer met een partje sinaasappel op de cocktail en een stukje van schil over het glas.
  • Je kunt ook mandarijntjes nemen i.p.v. sinaasappel, is ook lekker.
  • Gebruik je geen fruit? Garneer dan bvb met de heel fijn geraspte (of gesneden) peen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 28-02-2015

Dit recept ga ik binnenkort eens proberen Louise, lijkt me lekker. Groetjes Lammy

finegourmet avatar
finegourmet 28-02-2015

Heerlijk gerecht. Iedereen vond het lekker.Martini had ik nog staan en dat was ook prima.

ellyvanrooy1 avatar
ellyvanrooy1 12-12-2010

Bedankt voor dit heerlijke recept. Omdat sommige alle ingredienten door elkaar niet lekker vinden heb ik het geserveerd op een bedje van sla met in het midden de kip met cocktailsaus en wat bieslook ter garnering. De asperges, mandarijn en zelfs nog wat ananas er om heen. Dit ga ik zeker nog eens maken. gr. Ellja

pwiggers avatar
pwiggers 17-05-2009

[img]http://images.smulweb.nl/leden/pwiggers/thumbnails/kipcocktail.jpg[/img] Hoi Louise, Zoals je ziet heb ik je kipcocktail gemaakt deze week. Ik en ook onze vrienden vonden het erg lekker. Ik heb de saus iets pittiger gemaakt door er wat cayennepeper en wat zout aan toe te voegen. Maar dat is een kwestie van smaak. Helaas vond Rob (mijn man) het niet zo``n succes. Hij houdt niet so van fruit door zijn maaltijden, maar ook dat is persoonlijk. Ik vind dit een heel leuk en lekker recept. Liefs en groeten, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 26-03-2009

Hoi Louise, Via via kwam ik dit recept van jou tegen. Lijkt me heel erg lekker en neem ik graag van je mee. Leuk voor de Pasen. Bedankt, Petra

marimar1 avatar
marimar1 26-12-2007

Ga ''t vandaag als voorgerecht aan m''n schoonouders presenteren. Zal u dán wel inlichten hoe ''t heeft gesmaakt én wat hun reacties waren....... Groetjes Mari Mar

marimar1 avatar
marimar1 22-12-2007

Neem ''m mee bedankt! lijkt me lekker.

jerusa avatar
jerusa 28-12-2005

Hallo! Mijn zus (Rockyfood) heeft deze cocktail op het kerstmenu gezet en ik ik kan wel zeggen dat het geslaagd was! Thanks! Jerusa

rockyfood avatar
rockyfood 18-12-2005

Neem ik ook maar ff mee.... handig voor ons kerstmenuutje! x P

wooley avatar
wooley 22-01-2005

Meegenomen! Ga eens gauw testen.. Groetjes Jacqueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten