Eendenborstfilet in sherry-sinaasappelsaus
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Verrukkelijke eendenborst. Eenvoudig klaar te maken en snel klaar. Op deze manier vind ik eendenborst het allerlekkerst.De eend moet wel een paar uur marineren! Een heerlijk feestgerecht.
Ingrediënten 4 personen
Plm. 600 gram eendenborst - 1 flink glas sinaasappelsap - 1 eetlepel honing - 2 theelepels mosterd (ik gebruik altijd Dijon mosterd) - 1 glaasje sherry - zout, peperBenodigdheden
Denk aan een marinadetijd van plm. 4 uur.Bereidingswijze
Vel van eendenborst voorzichtig ruitvormig insnijden (zorg dat je niet in het eenden-vlees zelf snijdt!). Sinaasappelsap, honing, mosterd en sherry goed door elkaar kloppen en eendenborst hierin plm. 4 uur marineren.
Eendenborst uit de marinade halen (marinade bewaren!) en op de vel-zijde (zonder boter of olie)in koekenpan afhankelijk van de dikte plm. 8-10 minuten bakken. Daarna andere kant nog plm 2-4 minuten bakken. Eendenborst uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Vet verwijderen. Marinade in de pan gieten en aan de kook brengen. Laten inkoken tot plm. de helft. Oppassen want door de honing gaat het karamelliseren. Met zout en peper op smaak maken. Eendenborst dwars in dikke plakken snijden en wat saus erover gieten. Rest van de saus erbij serveren.
Bron
Tip culinair ( aangepast )
Serveertip
Lekker met aardappelpuree met sjalotjes (zie ook mijn recepten), een klein aardappeltaartje (zie mijn recepten) rodekool, spruitjes, halve gevulde appeltjes (zie ook mijn recepten)