Blote billetjes in het gras

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 1 kleine rookworst (grof of fijn)
? 20 g boter
? snufje peper
? 250 g snijbonen
? ? dl melk
? 500 g aardappels
? snufje zout
? 1 pot witte bonen (grote)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 571,25 kcal
Koolhydraten 50,97 g
Eiwitten 25,36 g
Vetten 25,68 g

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en snijd deze in stukken. Was en snijd de snijbonen in kleine stukjes.
2. Doe de aardappels met weining water in een pan, snijbonen erop en met iets zout in ca. 20 minuten gaar koken.
3. Wel ondertussen de rookworst in heet water. Grove worst ca. 25 min., fijne worst ca. 15 min. wellen.
4. Giet de aardappels en de snijbonen af en voeg de lauwwarm gemaakte melk en boter toe. Stamp dit alles goed door elkaar.
5. Verwarm de witte bonen in het vocht. Laat de witte bonen uitlekken en schep deze voorzichtig door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer in een voorverwarmde schaal met de rookworst er bovenop.

Serveertip

Men kan ook gedroogde witte bonen nemen en deze laten wellen en vervolgens koken.


Laatste reacties

maisontruc avatar
maisontruc 07-12-2004

Het is nog lekkerder door de snijbonen appart te koken, geen zout gebruiken maar wat spekblokjes. Zo komt het gerecht meer op z'n plaats : de snijbonen zijn 'het gras'en de bonen 'de blote billetjes'.

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 07-12-2004

Ik heb dit zelfde recept maar dan op de orginele ouderwetse manier (zeeuws), deze lijkt me ook lekker hoor.

dielemans47 avatar
dielemans47 07-12-2004

proberen waard

noesi6713 avatar
noesi6713 06-12-2004

Lijkt me erg lekker. Ga ik echt proberen.

deonart avatar
deonart 06-12-2004

volgens mij komt deze recept oorspronklijk uit Friesland..... leuke variatie..??? Deon

harmony avatar
harmony 06-12-2004

Heerlijk, zo'n winters gerecht! Groetjes, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten