1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Schnitzel
  6. Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Ingrediënten 4 personen


4 kalfslapjes (elk +/- 150g)-2 eetlepels bloem- 1 eetlepel melk- 2 eieren- 8 eetlepels wittebroodkruim- 4 eetlepels boter- peper uit de molen en zout- 1 onbespoten citroen.



Voor de authentieke schnitsel wordt kalfsvlees gebruikt. Klassiek te serveren met citroen, peterselieaardappeltjes en kropsla.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Leg de vleeslapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat met een houten plankje of hamertje.Kruid ze met peper en zout. Klop de eieren los met de melk. Wentel de vleeslapjes achtereenvolgens in bloem, eieren en broodkruim. Druk het paneersel goed aan.
2) Bak de schnitzels 4 a 5 minuten per kant in een koekenpan, in boter. Werk af met partjes citroen.
Serveer met peterselieaardapelen en kropsla, aangemaakt met zuurzoete vinaigrette.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlieren


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlieren
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top