1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Varkensragoutjes met peultjes

Varkensragoutjes met peultjes

  • Engels, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gram varkenspoelet
1 ui
stukje prei 10 cm
2 woreltjes
1 laurierblad
5 peperkorrels,gekneusd
1 kruidnagel
100 gram peultjes,schoongemaakt
30 gram boter
1 sjalotje,gesnipperd
1/2 eetlepel pittige kerriepoeder
30 gram tarwebloem
1 dl slagroom
2 bosuitjes,in stukjes
1 ei(L)gesplitst
5 plakjes bladerdeeg,ontdooid
grof zeezout
peper









Romige verrassing onder een dakje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de ui,de prei en de woreltjes schoon en snijd ze grof.
Breng ze met het poelet,71/2dl water,het laurierblad,de peperkorrelsde kruidnagel en zout aan de kook.
Schep het schuim eraf en sudeer het vlees in +- 45minuten gaar.
Neem het uit de pan en snij het in stukjes.
Zeef de bouillon en meet 5 dl af.
Kook de peultjes 5 minuten.

Bereidingswijze

Fruit het sjalotje in de boter.
Bak de kerrie even mee.
Laat de bloem even mee pruttelen.
Voeg de bouillon in scheutjes toe en breng het steeds aan de kook.
Voeg de slagroom en het vlees toe en breng alles aan de kook.
schep de peultjes en de bosuitjes erdoor en neem de pan van het vuur.
roer de eidooier,zout en peper erdoor.
Verdeel de ragout over 4 schaaltjes.
Bestrijk de randen van de schaaltjes met losgeklopt eiwit.
Snijd 4 cirkels van 10 cm uit het bladerdeeg en bekleed de bakjes hiermee.
Dek ze af met een rondje bladerdeeg met daarop het initiaal van uw gast.
Bestrijk het deeg met eiwit,strooi er zout op en prik er wat gaatjes in.
Plaats de bakjes 15 minuten in de oven.

Serveertip

Serveer de ragout met zelfgemaakte kaasstengels die u meebakt in de oven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaa-tje40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaa-tje40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top