Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Traditioneel engels nagerecht

Traditioneel engels nagerecht

Door: de_pottenkijker

  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Ingrediënten


* 2? deciliter melk
* 2 eieren
* 200 gram zelfrijzend bakmeel
* 100 gram suiker
* 200 gram kruim van wit brood
* 100 gram witte rozijnen
* 200 gram krenten
* 120 gram runderniervet
* 1? theelepel bakpoeder
* 1? theelepel gemberpoeder
* grote diepe pan
* 2 theelepels citroenrasp
* boter


Verder heb je nodig


* Puddingvorm van 1? liter
* bakpapier
* aluminiumfolie

Bij de pudding wordt custard geserveerd. Custard kan op traditonele au bain marie worden bereid met eieren, basterdsuiker, melk en maizena. Als u liever custardpoeder gebruikt, versterk de smaak dan met nootmuskaat en een stukje citroenschil. Of vervang een deel van de melk door brandy.


Trationeel Engels (pudding-)nagerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak het rundernietvet fijn.Vet een puddingvorm van 1? liter in met gesmoten boter. Bedek de beodm en zijkanten met bakpapier.Vet het papier in. Vet een groot stuk aluminiumfolie en een groot vel bakpapier in. Leg het papier en het folie met de ingevette kant omhoor en maak een plooi in het midden.

Bereidingswijze

Zeef het meel, de bakpoeder, de suiker en de gemberpoeder in een grote kom. Voeg broodkruimels, rozijnen, krenten, nietvet en citroenrasp toe. meng alle ingredienten goed met een houten lepel. Klop de eieren los. Meng de geklopte eieren met de melk. Meng dit mengsel met de droge ingredienten. Schep dit beslag in een kom. Dek de kom af met folie en papier, ingevette kant naar beneden. Klem het deksel op de vorm en zet het vast met touw. Hebt u geen deksel, knoop dan een theedoek met plooi over de folie en zet die goed vast met een touw onder de rand van de vorm. Knoop de punten van de theedoek samen, zodat er een handvat wordt gevormd waarmee u de vorm n de pan kunt laten zakken. Zet de vorm in een grote, diepe pan. Giet voorzichtig kokend water tot halverwege de zijkanten van de vorm. Breng het aan de kook en laat het afgedekt 2,5 uur doorkoken. Laat de pan niet doorkoken; vul tijdens het stomen aan met kokend water. Keer de pudding op een serveerschaal.

Serveertip

Snijd de pudding in stukken. Geef er warme custard of slagroom bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_pottenkijker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top