1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kidneybonen
  6. Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen

Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen

Door: pwiggers

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gram lamsbout in blokjes (ik gebruikte lamsboutplakken a la minute van AH) - 1/2 struik bleekselderij - 1 (rode) ui - 2 blokjes kidneybonen - 2 eetlepels Indiase currypasta - 1 blikje kokosmelk (250 ml) - 1 (of meer) rode peper - 1 eetelepel zonnebloemolie of arachideolie - peper en zout - 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie


Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen
Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen

Van dit heerlijke gerecht hebben we echt gesmuld. Het gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Een recept uit de Volkskrant van Adriaan Jaeggi. Echt een aanrader!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bleekselderij schoonmaken en in boogjes snijden. Ui pellen en in grove partjes snijden. Pepertje wassen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af onder de kraan.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de blokjes lamsbout heel snel aan. Selderijboogjes, partjes ui en stukjes rode peper toevoegen en even meebakken. Currypasta erdoor roeren en even een paar minuten meebakken. Kokosmelk en zoveel water toevoegen tot het vlees met de groenten bijna onderstaat. Op een zacht vuur 40 minuten stoven tot het vlees zacht is. Op smaak maken met peper en zout. Kidneybonen toevoegen en meewarmen. Bestrooien met gehakte koriander of peterselie.

Serveertip

Lekker met gele rijst.

Bron

Oud recept uit de Volkskrant



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top