Maigret de Canard "la Source"

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Dit is weer een stukje vakantieherinnering. Onze oom Johan had een Camping in de Dordogne, in Tursac, een klein plaatsje in het dal van de Vezere, vlak bij Les Eyzies.

Ik denk dat wij daar zeker 10 keer onze zomervacantie hebben doorgebracht.
Midden in het dorp moest je een klein stijl weggetje omhoog om bij de camping (le pigeonnier) te komen. Op de hoek van dat weggetje ligt (nog steeds) een heerlijk restaurant met de naam "la Source". Je kon daar zalig in de schaduw van een grote lindenboom genieten van regionale gerechten, terwijl de kinderen (toen nog klein) heerlijk met hun voeten in het water van een idyllisch beekje speelden.


Hier heb ik voor het eerst Eendenborstfilet - maigret de canard - gegeten in een heerlijk peper-roomsausje. Hieronder mijn recreatie van dit gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 4 eendenborstfilets

  • 4 el roze peperkorrels op azijn(royal mail)

  • 150ml (kook)room

  • 1 goed glas Madeira

  • 1 teen knoflook uit de pers

  • zout en peper naar smaak


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de eend, dep ze droog en maak aan de vet-kant een aantal diagonale sneden tot in het vlees.

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een koekenpan, knijp er een teen knoflook bij en bak de filets in ca 5 minuten (als biefstuk) aan 2 kanten. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.


Deglaceer de pan met de Madeira en voeg de uitgelekte peperkorrels toe. Doe de room erbij en laat even wat inkoken. Snijd ondertussen de filets in mooie plakjes. Maak de saus op smaak met zout en evt beetje peper. Leg de plakje vlees per portie even in de saus terug.


Leg de plakjes mooi op elk bord. Drapeer er de saus om en over.

Serveertip

Serveren met Pommes de Terre Sarladaises, gebakken aardappels uit Sarlat

Laatste reacties

harmony avatar
harmony 06-12-2004

Nu weer goed te verkrijgen de eendeborstfilet. Een lekker gerecht voor Kerst. Meestal maak ik canard a l'orange, maar dit recept lijkt me voor de verandering ook heerlijk. Wat voor groente vind je erbij passen? Groetjes, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten