Pommes de Terre Sarladaises

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Gebakken aardappels uit Sarlat.

Sarlat is een prachtige stad met een middeleeuws centrum in de Dordogne (Perigord, Frankrijk). In de Perigord wordt veel gebakken en gebraden in eenden- of ganzenvet. Maar je kunt dit natuurlijk vervangen door olijfolie, hoewel dat wel afdoet aan de authentieke smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • (ruim)kilo aardappelen, voorgekookt
  • ganzen- of eendenvet
  • knoflook uit de pers
  • vers gesnipperde peterselie (veel)
  • zeezout en peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd voorgekookte aardappelen in blokjes en bak ze in ganzen- of eendenvet. Schep goed om en als de aardappels beginnen te bruinen pers je 2 tenen knoflook boven de pan.


Voor het opdienen schep je veel vers gesnipperde peterselie door de aardappelen en maak je ze op smaak met flink wat zeezout en peper uit de molen.

Serveertip

Heerlijk bij gerechten uit de Perigord, zoals Maigret de Canard, Confit de Canard of Confit d'Oie.


Maat wees gerust, het is ook heel lekker bij een gewoon carbonaadje of een gehaktbal.

Laatste reacties

kallen avatar
kallen 24-12-2004

Wel heel lekker!! Maar het kon wat specialer vind ik.

vanhooidonk avatar
vanhooidonk 13-12-2004

Hallo Edda, Had hier thuis nog een blik Confit de Canard staan, gekocht in de Rue Jean Leclaire in Sarlat. Paste uitstekend bij jouw gebakken aardappeltjes met eendenvet uit het blik. Daarnaast mooie (kleine) spruitjes erbij gedaan, kort beetgaar gekookt (5/7 minuten) en opgediend met klontje boter en geroosterde/geschaafde amandelen. Echt heerlijk en goede combinatie. Heel veel dank en zal binnenkort nog eens een recept van je uitproberen! Betty

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten