warme appelbollen

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

De heerlijke simpele appelbollen die we maken van stevige zure appels. Voorkeur goudrenetten, maar jonathans of bellefleuren zijn ook geschiktvoor dit heerlijk gebakje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 flinke appels, 8 plakjes bladerdeeg, 2 eetlepels rozijnen, 4 eetlepels suiker (ik gebruik het liefst rietsuiker) 2 theelepels kaneel, 1 ei.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven. appelboor, bakplaat. taartrooster.

Voorbereiding

oven voorverwarmen 180gr.

Bereidingswijze

Schil de appels en boor het klokhuis er uit. Maak een mengsel van suiker, kaneel en ro-
zijnen. Leg de appels op een plakje bladerdeeg en vul de holten met het mengsel. Vouw het deeg om de appels heen en leg er een tweede plakje over en hecht het met wat water. Als ze mooi dicht zijn bestrijkt men ze met losgeklopt ei en leg ze op een met bloem bestoven bakplaat. Schuif ze in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 40min. 180gr. gaar. Leg ze op een taartrooster om uit te dampen.

Serveertip

Zalig voor op een koude dag met een kop hete chocolademelk waarin een scheut rum en een dot slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-10-2010

hoi, ik heb dit recept geprint, lijkt me heerlijk. als ik het gemaakt heb hoor je het nog, fijne avond en groetjes van ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-10-2010

hoi, ik heb dit recept geprint, lijkt me heerlijk. als ik het gemaakt heb hoor je het nog, fijne avond en groetjes van ruth

orphan avatar
orphan 06-12-2004

Kijk...daar knapt een mens van op! Scheut rum en dot slagroom spreekt me ook erg aan! Meegenomen hoor, bedankt! Groet van Corry

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten