Pollo picanto

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Kipstoofschotel in een pittige tomaten-knoflooksaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets (in grote dobbelstenen gesneden), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 1 jalapenopeper (fijngesnipperd), 12 teentjes knoflook (liefst verse knoflook, fijngesnipperd), 5 el a la minute wereldkruiden Mexico (Silvo), 3 el cajunkruiden (Silvo), 3 el tomatenpuree, 4 dl kippenbouillon (van 1 tablet), cayennepeper, paprikapoeder, djintan (komijnpoeder), djahe (gemberpoeder), 2 tomaten in blokjes, 2 el fijngesneden peterselie of koriander, olijfolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Marineer de kipfilet minimaal 4 uur in 3 el wereldkruiden Mexico en 1 el cajunkruiden (allebei van Silvo). Breng 4 dl water aan de kook met 1 kippenbouillontablet en houd tegen de kook aan.

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in een braadpan en bak hierin de blokken kipfilet goudbruin aan, haal uit de pan en houd apart. Bak dan de knoflook, sjalot en jalapenopeper hier eventjes in aan; voeg de tomatenpuree en specerijen toe en bak nog een minuutje mee. Doe er dan de kippenbouillon bij en roer goed om. Breng aan de kook en bind heel lichtjes met maizena, mag geen dikke saus worden!!! Doe de kip terug in de pan en doe er de resterende cajun- en Mexico kruiden bij en laat ca 20 minuutjes zachtjes stoven. Proef de saus en doe er naar smaak creme fraiche door (hoe heet je hem wil ligt aan jezelf...) en breng de saus evt verder op smaak met de kruidenmixen, cayennepeper, djintan, djahe en paprikapoeder. Voeg op t laatst de tomatenblokjes en de peterselie toe...

Serveertip

Heerlijke saus voor bij macaroni of rijst, serveer er dan zure room en een partje limoen bij!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

cedy avatar
cedy 12-01-2007

neem dit lekkere recept mee.bedankt.groeten van cedy

binopower avatar
binopower 07-12-2004

Ik ga dit zeker snel proberen!

astrid63 avatar
astrid63 06-12-2004

lekkerrrrrrrr

orphan avatar
orphan 06-12-2004

Lijkt me heerlijk, neem ik mee. Bedankt! Groet van Corry

gvdweerd avatar
gvdweerd 06-12-2004

Lijkt me erg lekker en knap bedacht. Ik neem hem mee,alvast bedankt. m.v.g.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten