1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Soort garnalenbroodjes

Soort garnalenbroodjes

  • Afrikaans, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-12-2004

Ingrediënten


Het deeg:
* 500 gram meel
* ? theelepel zout
* 1 eetlepel boter
* 2 eetlepels gist
* een beetje lauw water

De vulling:
* 500 gram garnalen
* 500 gram tomaten
* 2 eetlepels olie
* 2 kleine teentjes knoflook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

Meng het water, meel, de gist, de boter en het zout. Kneed dit goed tot een gelijkmatige deeg. Verdeel het deeg in stukken, en rol ze een voor een uit en haal er rondjes uit (niet al te dikke rondjes). Bestrooi ze met meel. Laat ze 1 tot 2 uur rusten. Laat de broodjes goudbruin bakken in een voorverwarmde oven.
Pel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes, laat ze vervolgens bakken in de olie met de gehakte knoflook. Bak vervolgens de garnalen erdoorheen en zout toe voegen naar smaak.
Snijd de broodjes met de mes doormidden en vul ze met 2 eetlepels van de garnalensaus

Serveertip

Dit is heerlijk als voorgerecht, bij een simpele salade.. Smakelijk eten..



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top