1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Lemon curd
  5. Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Door: alidada

  • Engels,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2004

Ingrediënten


  • 110 g boter (ongezouten).
  • 3 eieren, medium.
  • 225 g suiker.
  • Fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen).
  • Neem niet te grote citroenen, zijn ze wel heel groot neem dan 2 citroenen.


Verder heb je nodig


Rasp/Magnetron/ Kom van glas of magnetron bestendig/Mixer/ Vork/Citruspers/Ovenhandschoen/Eventueel grove zeef.

Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Lemon Curd.

Lemon Curd.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Zeef het sap of haal de pitjes eruit.

Zeef het sap of haal de pitjes eruit.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Klop de eieren en suiker met de mixer.

Klop de eieren en suiker met de mixer.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Voeg toe aan de gesmolten boter.

Voeg toe aan de gesmolten boter.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Weer even de mixer erop.

Weer even de mixer erop.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Dik genoeg,het blijft aan de de lepel "hangen".

Dik genoeg,het blijft aan de de lepel
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

In de pot.

In de pot.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Pers het sap uit en vang het op.

Pers het sap uit en vang het op.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Ook lekker over een cupcake.

Ook lekker over een cupcake.

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept.
Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden.
Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt.
Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk!

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Weeg de ingrediënten van te voren.
  • Rasp de citroen,pers het sap uit en vang het op.
  • Zeef het sap of haal de pitjes eruit.
  • Steriliseer de potten.
  • Was ze grondig en zet ze in de oven op 100 -125°C voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Haal uit de oven met een tang en zet ze op een theedoek.

Bereidingswijze

  • Verhit de boter voor 2- 3 minuten op de hoogste stand tot ze gesmolten is.
  • Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door en voeg toe aan de gesmolten boter.
  • Zet de mixer er weer even in.
  • Zet terug in de magnetron voor 4½ - 5 minuten weer op de hoogste stand, Roer (met vork) 2 of 3 keer gedurende deze tijd.
  • Let op de kan wordt heet!
  • Als het dik genoeg is zie je het aan een lepel die je indoopt, het blijft aan de de lepel "hangen".
  • Giet het heet in de nog warme potjes, deksel er op en omkeren (trekt het vacuum).
  • Op deze manier kan je het wat langer bewaren
  • Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast.
  • Omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd.
  • Bovenstaande hoeveelheid is voldoende voor 2(jam)potten.
  • Heb je daar teveel aan? Vries het dan in.
  • Het bevriest niet "keihard" Dus je kan de inhoud zo uit het bakje scheppen en het is snel ontdooid.

Serveertip

  • Zie bij de omschrijving
  • Veel plezier bij het maken van deze heerlijke Lemon Curd.

Bron

Schoonzus van Engelse vrienden



Deel dit recept

Reacties (49)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top