Lemon Curd.

Rasp/Magnetron/ Kom van glas of magnetron bestendig/Mixer/ Vork/Citruspers/Ovenhandschoen/Eventueel grove zeef.
Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept.
Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden.
Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt.
Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk!
Schoonzus van Engelse vrienden
marietterene33 13-02-2015
Hé Louise...
Lemon Curd recept inmiddels gevonden inmiddels in je kookboek..Sorry voor de overlast...alles zal nog op tijd zijn voor Valentijn...en dank je wel het lijkt helemaal niet zo ingewikkeld...
Sjoukje63 25-01-2015
Hai Louise,
Voor een trifle met limoncello zocht ik een recept voor lemon curd. Ik neem dit recept graag mee. groetjes, Sjoukje
jikke2 02-11-2014
Het staat weer af te koelen, lekker !!! Straks de cake bakken.
moniquek1 31-10-2014
Hallo Louise
Ja denk dat het komt dat ik op de foto's alleen had gekeken.
Heb het zojuist gemaakt,ik heb rietsuiker gebruikt merkte dat hij hierdoor donkerder (bruin) werd. Duurde wel langer voordat hij stevig werd. Hij staat nu omgekeerd in de potjes Groetjes Monique
alidada 30-10-2014
Hallo Monique, je hebt er denk ik overheen gelezen want bij de bereidingswijze staat; Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door en voeg toe aan de gesmolten boter. Geeft niks gebeurt mij ook 100 x en als er nog vragen zijn, altijd vragen he? Groetjes, Louise