Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Engels,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2004
  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

  • Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

    Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 110 g boter (ongezouten).
  • 3 eieren, medium.
  • 225 g suiker.
  • Fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen).
  • Neem niet te grote citroenen, zijn ze wel heel groot neem dan 2 citroenen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp/Magnetron/ Kom van glas of magnetron bestendig/Mixer/ Vork/Citruspers/Ovenhandschoen/Eventueel grove zeef.

Voorbereiding

  • Weeg de ingrediënten van te voren.
  • Rasp de citroen,pers het sap uit en vang het op.
  • Zeef het sap of haal de pitjes eruit.
  • Steriliseer de potten.
  • Was ze grondig en zet ze in de oven op 100 -125°C voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Haal uit de oven met een tang en zet ze op een theedoek.

Bereidingswijze

  • Verhit de boter voor 2- 3 minuten op de hoogste stand tot ze gesmolten is.
  • Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door en voeg toe aan de gesmolten boter.
  • Zet de mixer er weer even in.
  • Zet terug in de magnetron voor 4½ - 5 minuten weer op de hoogste stand, Roer (met vork) 2 of 3 keer gedurende deze tijd.
  • Let op de kan wordt heet!
  • Als het dik genoeg is zie je het aan een lepel die je indoopt, het blijft aan de de lepel "hangen".
  • Giet het heet in de nog warme potjes, deksel er op en omkeren (trekt het vacuum).
  • Op deze manier kan je het wat langer bewaren
  • Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast.
  • Omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd.
  • Bovenstaande hoeveelheid is voldoende voor 2(jam)potten.
  • Heb je daar teveel aan? Vries het dan in.
  • Het bevriest niet "keihard" Dus je kan de inhoud zo uit het bakje scheppen en het is snel ontdooid.

Bron

Schoonzus van Engelse vrienden

Serveertip

  • Zie bij de omschrijving
  • Veel plezier bij het maken van deze heerlijke Lemon Curd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marietterene33 avatar
marietterene33 13-02-2015

Hé Louise... Lemon Curd recept inmiddels gevonden inmiddels in je kookboek..Sorry voor de overlast...alles zal nog op tijd zijn voor Valentijn...en dank je wel het lijkt helemaal niet zo ingewikkeld...

Sjoukje63 avatar
Sjoukje63 25-01-2015

Hai Louise, Voor een trifle met limoncello zocht ik een recept voor lemon curd. Ik neem dit recept graag mee. groetjes, Sjoukje

jikke2 avatar
jikke2 02-11-2014

Het staat weer af te koelen, lekker !!! Straks de cake bakken.

moniquek1 avatar
moniquek1 31-10-2014

Hallo Louise Ja denk dat het komt dat ik op de foto's alleen had gekeken. Heb het zojuist gemaakt,ik heb rietsuiker gebruikt merkte dat hij hierdoor donkerder (bruin) werd. Duurde wel langer voordat hij stevig werd. Hij staat nu omgekeerd in de potjes Groetjes Monique

alidada avatar
alidada 30-10-2014

Hallo Monique, je hebt er denk ik overheen gelezen want bij de bereidingswijze staat; Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door en voeg toe aan de gesmolten boter. Geeft niks gebeurt mij ook 100 x en als er nog vragen zijn, altijd vragen he? Groetjes, Louise

moniquek1 avatar
moniquek1 29-10-2014

Hallo Louise kan niet vinden wanneer je de citroen en de rasp er bij doet. Wil het van de week maken , heb nu genoeg potjes om het te vullen met de lemoncurd. groetjes Monique

pwiggers avatar
pwiggers 12-09-2014

Dacht ik toch dat ik jouw lemoncurd al eens bewaard had maar nergens meer te vinden. Dus nu weer meegenomen en in mijn kookboek gezet. Heerlijk Louise! Groetjes en fijn weekend, Petra

alidada avatar
alidada 12-09-2014

Mamvan3 ik heb een reactie naar je verstuurd.

mamvan3 avatar
mamvan3 11-09-2014

zou ik de lemon curd ook in een monchou taart kunnen gebruiken???

alidada avatar
alidada 20-08-2014

De link naar Lemon curd werkt niet maar idd gewoon - - Lemon curd alidada - zoeken en recept komt tevoorschijn

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten