Marokkaanse vijgenkoekjes

  • Marokkaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
Het amandeldeeg:
* 200 gram gemalen amandelen
* 2 eiwitten
* 100 gram poedersuiker
* enkele druppels groene kleurstof

Het biscuitdeeg (vulling):
* 100 gram meel
* 4 eieren
* 100 gram kristalsuiker
* 50 gram boter
* ? zakje bakpoeder
* 1 zakje vanillesuiker
* abrikozenjam of aardbeienjam
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet in een ruime kom de fijngemalen amandelen. Voeg de poedersuiker en de eiwitten toe en meng dit goed door elkaar. Vervolgens voeg enkele druppels kleurstof toe. Kneed het deeg door elkaar heen, het moet zeer soepel zijn.
Zet de kristalsuiker, eigeel, vanillesuiker en de gist in een ruime kom. Met behulp van een garde of handmixer klop het geheel schuimig.
Voeg het meel en de boter toe en kneed tot je een gelijkmatige deeg krijgt. Klop het eigeel goed schuimig dat het wit wordt en meng dit verder bij het deeg. Zet het deeg in een vorm en laat het ongeveer 15 minuten bakken in de oven.
Haal de biscuit uit de oven en laat het afkoelen.
Snijd de biscuit grof in stukken en kneed het weer tot een deeg. Voeg een beetje jam toe om weer een gelijkmatige deeg te krijgen. Maak van het deeg kleine bolletjes ter grootte van een kers.
Pak het amandeldeeg. Spreidt het deeg uit met een dikte van 1 cm. Met behulp van een glas snijdt er cirkels uit van ongeveer 5 cm doorsnede. Zet op elke cirkel een bolletje biscuit neer. Bedek met het amandeldeeg het rondje en sluit af met een lange sliertje in een vorm van een vijg. Druk het deeg goed aan met je handen (of met een mes). Bestrooi poedersuiker over de vijgjes heen. Schud de overtollige poedersuiker weg van de vijgjes en zet ze in vormpjes neer.

Serveertip

Met een beetje gesmolten witte chocolade kun je stipjes zetten op de bovenkant van de vijgjes om zo de vijgjes duidelijk te laten zien zoals de echte vijgen.. Ik heb het zelf nooit gemaakt, maar ga het zeker voor de suikerfeest maken..

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten