Salade van Truffelmayonaise met ei en stukjes truffel
- Frans, Voorgerecht
- 10-20 min.
Echt een SCHITTEREND voorgerechtje. Maar kan ook als leuke amuse of borrelhapje gemaakt worden. Leuk op een rondje uitgesneden brood.
Ingrediënten 4 recipe.people
8 eieren niet te hard gekookt 100 gr fijngehakte truffel 1/2 lepel truffelmayonaiseVOOR DE MAYONAISE 1 ei 1 el mosterd 1 tl ansjovispuree peper en zout 1 scheutje witte wijnazijn 25 cl truffelolie 4// m zonnebloemolie
Bereidingswijze
Het geheim van mayonaise (in dit geval truffelmayonaise) maken is de bamix of staafmixer met een smalle beker. In de smalle maatbeker het ei breken, de mosterd, de witte wijnazijn, peper, zout, ansjovispuree en de witte truffelolie toevoegen. Let er wel op dat alle ingredienten dezelfde temperatuur hebben. De staafmixer op de bodem plaatsen en op de langzame stand aanzetten. Op een gegeven moment voel je dat de ingredienten om de staafmixer gaan ?plakken?. Nu langzaam de staafmixer naar boven trekken en een paar maal op en neer bewegen. De gekookte eieren in grove stuken door de mayonaise mengen.