1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Salade van Truffelmayonaise met ei en stukjes truffel

Salade van Truffelmayonaise met ei en stukjes truffel

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2004

Ingrediënten 4 personen



8 eieren niet te hard gekookt 100 gr fijngehakte truffel 1/2 lepel truffelmayonaiseVOOR DE MAYONAISE 1 ei 1 el mosterd 1 tl ansjovispuree peper en zout 1 scheutje witte wijnazijn 25 cl truffelolie 4// m zonnebloemolie



Echt een SCHITTEREND voorgerechtje. Maar kan ook als leuke amuse of borrelhapje gemaakt worden. Leuk op een rondje uitgesneden brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het geheim van mayonaise (in dit geval truffelmayonaise) maken is de bamix of staafmixer met een smalle beker. In de smalle maatbeker het ei breken, de mosterd, de witte wijnazijn, peper, zout, ansjovispuree en de witte truffelolie toevoegen. Let er wel op dat alle ingredienten dezelfde temperatuur hebben. De staafmixer op de bodem plaatsen en op de langzame stand aanzetten. Op een gegeven moment voel je dat de ingredienten om de staafmixer gaan ?plakken?. Nu langzaam de staafmixer naar boven trekken en een paar maal op en neer bewegen. De gekookte eieren in grove stuken door de mayonaise mengen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top