800 gr hacheevlees, 4 uien 3 in grove stukken en 1 heel, 4 kruidnagel in de hele ui gestoken
100 gr roomboter
1 el olie
1/2 liter vleesbouillon, 10 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 3 el wijnazijn, 2 el bruine basterd,
2 plakken ontbijtkoek verkruimeld
Zoals mijn tante het vroeger maakte.
Verhit de boter en olie in een braadpan en bak het hacheevlees aan.
Voeg zout toe, de bouillon en de wijnazijn. Breng opnieuw aan de kook. Doe dan de ui, peper, laurier en bruine suiker toe. Breng alles al roerende aan de kook. Draai het gas laag en laat het minstens 2 uur stoven tot het uit elkaar valt.
Het beste is op een sudderplaatje.
Als het vlees gaar is voeg je de ontbijkoek toe en roer door tot het goed is opgelost.
Proef en breng evt nog op smaak met zout en peper.
Bind het dan met een maizenapapje of allesbinder.
Lekker met stokbrood om te soppen of gewoon met aardappels en kool.
moonwempe 27-09-2007
heerlijk gegeten. lekker ouderwets.
jorisstraat 25-01-2007
Ik ga dit recept vandaag uitproberen. Zo te lezen is het vast heel smakelijk.
Hartelijke groet Djenn.
raadhuis30 14-03-2005
Hoi,
Ik ben deze week een beetje op de ouderwetse toer.
Wil mijn gezin lekkere oud-hollandse kost voorzetten en daar hoort natuurlijk hachee bij.
Heb je recept meegenomen.
Groetjes van Karin
prim24 21-01-2005
Hai,
Deze neem ik mee!!
groetjes paula
mariekeenwj 15-12-2004
Dit was weer eens op en top ouderwetse hachee!
Dankjewel voor recept!
Groetjes Marieke