1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. hachee

hachee

Door: pg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2004

Ingrediënten 4 personen


800 gr hacheevlees, 4 uien 3 in grove stukken en 1 heel, 4 kruidnagel in de hele ui gestoken
100 gr roomboter
1 el olie
1/2 liter vleesbouillon, 10 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 3 el wijnazijn, 2 el bruine basterd,
2 plakken ontbijtkoek verkruimeld



Zoals mijn tante het vroeger maakte.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de boter en olie in een braadpan en bak het hacheevlees aan.
Voeg zout toe, de bouillon en de wijnazijn. Breng opnieuw aan de kook. Doe dan de ui, peper, laurier en bruine suiker toe. Breng alles al roerende aan de kook. Draai het gas laag en laat het minstens 2 uur stoven tot het uit elkaar valt.
Het beste is op een sudderplaatje.

Bereidingswijze

Als het vlees gaar is voeg je de ontbijkoek toe en roer door tot het goed is opgelost.
Proef en breng evt nog op smaak met zout en peper.
Bind het dan met een maizenapapje of allesbinder.

Serveertip

Lekker met stokbrood om te soppen of gewoon met aardappels en kool.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top