1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. hertenbiefstuk met bospaddestoelen roomsaus

hertenbiefstuk met bospaddestoelen roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2004

Ingrediënten 2 personen


2 mooie hertenbiefstukken (AH of lokale slagger),tijm,2grote sjalotten, honing,een bakje gemengde paddestoelen (AH), roomboter,citroensap,1/2 doosje culinaire room Campina,paddestoelenfond, een zakje spruitjes,nootmuskaat en knoflook of knoflookpoeder


Verder heb je nodig


Een stoommandje of stoompot.


Een winters wildgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon en stoom ze beetgaar. Heb je geen stoommandje of stoompot dan kan je ze ook koken. Pas dan wel op de je ze niet kruislings inkerft onderaan,want dan nemen de spruitjes teveel water op en worden ze te zacht! Maak de paddestoelen schoon en snij ze doormidden en daar in plakjes.

Bereidingswijze

Stoof de paddestoelen met een weinig boter aan.Om te voorkomen dat ze verkleuren voeg je er een beetje citroensap aan toe. Voeg tijdens het stoven knoflook, tijm,peper en peterselie toe. Wanneer ze voldoende zijn aangestoofd voeg je een beetje paddestoelenfond toe aan het geheel. Laat dit alles zachtjes inkoken. Werk af met wat culinaire room zodat het geheel indikt tot sausdikte.
De hertenbiefstukken bak je in 10 to 15 minuten in een hete pan met roomboter. Kruidt deze met peper en tijm naar eigen smaak. Voeg langs een kant van de biefstuk een dun streepje honing toe en bak draai daarna om.In de pan van de biefstukken bak je ook de in ringetjes gesneden sjalotten even mee. Zorg ervoor dat ze niet verbranden! Deze leg je bij het serveren bovenop de biefstuk.
De spruitjes stoof je aan met peper en nootmuskaat in roomboter.

Serveertip

Je kan dit gerecht het best serveren met aardappelkroketjes of aardappelsoesjes uit de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chefathome


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chefathome
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top