PEKINGEEND A LA MINUUT
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- ZEKER NET ZO LEKKER ALS BIJ DE CHINEES(VRIENDEN VONDEN HETZELFS LEKKERDE)EN ZO OP TAFEL
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels honing 1 eetlepel citroensap 1 theelepel cayennepoeder 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) 4 bosuitjes 1/2 komkommer 200 gr mihoen 3 eetlepels olie 1 eetlepel sesamolie zout versgemalen peper 6 eetlepels HoisinsausVoorbereiding
Verwijder het vel en het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in smalle reepjes. Roer in een kom de sojasaus, de honing, het citroensap, de cayennepeper en het vijfkruidenpoeder door elkaar en schep er de reepjes eend door. Laat circa 10 minuten intrekken. Laat de reepjes in een kom uitlekken en vang de marinade op. Snijd intussen de bosuitjes in stukken van circa 7 cm lang en snijd de stukken in smalle reepjes. Leg ze in ijswater om ze te te laten krullen. Snijd de in de lengte gehalveerde komkommer zonder zaadjes in plakjes. Overgiet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok of de koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met de sesamolie. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de mihoen op de borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes.
Serveertip
Vijfkruidenpoeder is te koop bij de toko. Het is ook te vervangen door korianderpoeder, het gerecht krijgt dan weliswaar een andere smaak.