PEKINGEEND A LA MINUUT

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2004

    ZEKER NET ZO LEKKER ALS BIJ DE CHINEES(VRIENDEN VONDEN HETZELFS LEKKERDE)EN ZO OP TAFEL

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip)
  • 4 bosuitjes
  • 1/2 komkommer
  • 200 gr mihoen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 eetlepels Hoisinsaus











Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder het vel en het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in smalle reepjes. Roer in een kom de sojasaus, de honing, het citroensap, de cayennepeper en het vijfkruidenpoeder door elkaar en schep er de reepjes eend door. Laat circa 10 minuten intrekken. Laat de reepjes in een kom uitlekken en vang de marinade op. Snijd intussen de bosuitjes in stukken van circa 7 cm lang en snijd de stukken in smalle reepjes. Leg ze in ijswater om ze te te laten krullen. Snijd de in de lengte gehalveerde komkommer zonder zaadjes in plakjes. Overgiet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok of de koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met de sesamolie. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de mihoen op de borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes.

Serveertip

Vijfkruidenpoeder is te koop bij de toko. Het is ook te vervangen door korianderpoeder, het gerecht krijgt dan weliswaar een andere smaak.

Laatste reacties

Eveline66 avatar
Eveline66 27-07-2013

Lekker recept. Gecombineerd met sajoer tjampoer en bami.

Geokey avatar
Geokey 16-05-2012

Lekker maar minder cayennepeper voor de volgende keer (kids) . Zelf hebben wij wat meer groenten toegvoegd i.p.v. De komkommer.

prisje78 avatar
prisje78 17-01-2009

Hoi Sandra, Zelf ben ik heel gek op Pekingeend, ga het dus zeker proberen. Alvast bedankt. groetjes Priscilla

karimari avatar
karimari 12-08-2008

Lijkt me lekker. Neem ik graag mee.

kokinwording avatar
kokinwording 25-10-2007

Heerlijk!! Ik heb wel Levico1's suggestie gevolgd, en er wraps bij gedaan ipv mihoen. Superlekker, en zeker voor herhaling vatbaar!

cedy avatar
cedy 02-12-2006

ooohhh neem dit recept zeker mee.lijkt me echt geweldig.bedankt.groeten van cedy

levico1 avatar
levico1 19-08-2005

Heb het geprobeerd en het is heerlijk, alleen heb ik geen mihoen erbij gedaan maar wraps en het daar in gedaan samen met bosui en komkommerreepjes....heerlijk met hoisinsaus samen..echt een topper en succes verzekerd!

roossnijders avatar
roossnijders 30-07-2005

Lijkt me een heel lekker recept, ga ik zeker uitproberen. groetjes roos

maria1975 avatar
maria1975 24-01-2005

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM! Ook met deze pagina neem ik hem mee! Liefs, Maria

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 24-01-2005

ziet er erg lekker uit dus ik heb het toegevoegd.bedankt en groetjes chutneyzusje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten