Hazebout met gembersaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 hazebouten, 3 el rode wijn, 3 el olijfolie, 1 gehakte ui, 4 jeneverbessen, 1 theel zwarte peperkorrels, 2 el mosterd, 8 plakjes rookspek, 6 gemberbolletjes, 1 1/2 dl slagroom, 2 el gemberstroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zeef, keukenpapier, braadslede. ** poelierstip: vervang hazebouten door hazeruggen en bereken 20 min bereidingstijd.**

Voorbereiding

Laat een mengsel van 3 el olie, 3 el rode wijn, 1 kleingesneden ui, 4 geplette jeneverbessen, 1 theel geplette peperkorrels en 2 el pikante mosterd ca 12 uur in de koelkast in de hazebouten trekken.

Bereidingswijze

Zeef het vocht, bewaar deze, en dep de hazebouten droog met keukenpapier. Leg de haas op het spek in een braadslede en plaats deze in een voorverwarmde oven van 200gr (hete lucht oven 175gr) gedurende 10 min. Voeg daarna het vocht toe en bedruip hiermee de haas regelmatig. Braad het geheel 80 min. Neem de haas uit de slede en houd ze warm. Voeg de gehakte gember, de room en de stroop toe en verwarm dit al roerende.

Serveertip

Hazebout met gembersaus, gekookte worteltjes en gebakken friet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten