Sheperd's pie

  • Amerikaans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g. mager lamsgehakt, 500g rijpe trostomaten, gepeld en gehakt(of grote doos elvea tomaten in stukjes), 4 etl. olijfolie, 2 grote uien, 1 etl. bloem, 25 g. zongedroogde tomaten, 2 1/2 dl. runderbouillon, 2 eetl. verse peterselie, 1 kg. aardappelen, 4 etl. melk, 60 g. boter, 60 g. feta of oude kaas, verkruimeld of geraspt, 2 tenen knoflook geperst, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan
Ovenschotel

Voorbereiding

Hakt de uien fijn.
Hakt de zongedroogde tomaten fijn.
Peterselie eveneens fijn snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan, voeg de ui en knoflook toe, bestrooi met wat zout en bak ze glazig. Bak het gehakt mee tot het verkleurt. Roer de bloem erdoor, beide soorten tomaten, de bouillon, peterselie en zout en peper.
Breng al roerend tot net tegen het kookpunt.
Laat onder af en toe roeren 30-40 minuten zacht stoven tot het vlees gaar is.
Voeg zonodig meer bouillon toe.
Kook intussen de aardappelen in kokend water gaar.
Giet ze af, pureer ze met melk, boter en een snufje zout en peper.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschotel, schep de aardappelen erop en bestrooi met kaas.
Bak 25-30 minuten in een op 190?C voorverwarmde oven tot de pie krokant en goudgeel is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten