1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Kerstpudding

Kerstpudding

Door: brando70

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2004

Ingrediënten


Een chocolade * vruchten of naturel cake * gebakken in een puddingvorm van 1 liter * 90 ml gezeefde abrikozenjam * 450 gram marsepein * (alleen voor vruchtencake) 800 gram fondant * levenmiddelenkleurstof in pastavorm * (bruin, geel, groen en rood) * poedersuiker.



Zelfs als u het in de tijd voor Kerstmis razend druk hebt, zult u kans zien zonder al te veel inspanning deze mooie taart op tafel te zetten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1: Snijd zo nodig de bovenkant van de cake glad en keer hem op een rond plateau van 25 cm doorsnede. Bestrijk de cake rondom met abrikozenjam. Een vruchtencake bedekt u vervolgens met marsepein, waarna u hem 48 uur laat drogen. ********************************************* 2: Kleur 550 gram fondant bruin. Rol deze dun uit en bedek er de cake mee. Strijk het oppervlak met uw handpalmen glad. Snijd de overtollige fondant glad af en druk nogmaals aan. Voor de custard kleur u 100 gram fondant met gele kleurstof lichtcreme, deze rolt slordig uit. Vorm met uw vingers vloeiende "uitlopers". Leg de saus over de taart en zet hem vast. ********************************************* 3: Geef 100 gram fondant de kleur van hulstblad en rol deze dun uit. Snijd 15 ovalen uit en breng daarin met de achterkant van een metalen spuitmondje de scherpe punten van hulstblaadjes aan. Kras er met een mesje nerven in, buig ze en laat ze 2 uur hard worden. Kleur 15 gram fondant rood en rol er besjes van. Laat ook die 2 uur drogen. ********************************************* 4: Plak de hulstblaadjes en de bessen op en om de taart. Bestrooi hem licht met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top