1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Thaise keuken
  5. Kokoscustard

Kokoscustard

Door: christine5

  • Thais, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2004

Ingrediënten 4 personen


1tl boter6 eieren (gewichtsklasse M)4 dl kokosmelk175g gele basterdsuikersnufje zoutpartjes fruit reepjes kokos en geraspte citroenschil voor de garnering


Verder heb je nodig


Vierkante ovenschaal of een pan van 19cm en 4 cm diep.


Thais nagerecht met kokos.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de oven voor op 180?C.Beboter de ovenschaal of pan met de boter.Breng een pan met water aan de kook.

Bereidingswijze

Klop de eieren los in een grote schaal en klop de kokosmelk, de suiker en het zout erdoor.Zet de schaal op een pan met zacht kokend water en roer 15 minuten met een houten lepel of totdat de inhoud indikt. Schenk het mengsel in de ingevette ovenschaal of pan.Bak de custard 20-25 minuten tot hij dikker wordt. Haal de custard uit de oven en laat volledig afkoelen.Snijd de custard in vierkantjes en garneer met de kokosreepjes, limoenschil en partjes fruit.

Serveertip

Houd de custard tijdens het bakken goed in de gaten. Als de custard te lang bakt, bederft de textuur. Wanneer de custard uit de oven komt, moet deze net stijf zijn en nog enigszins dun in het midden. De custard wordt stijver tijdens het afkoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christine5
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top