Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Gehakt
  6. Hindoestaans gehakt

Hindoestaans gehakt

Door: renieh

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2004

Ingrediënten


3 eetl. olie, 1 schoongemaakte en in ringen gesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 eetl. kerrie, 1 schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden rode peper, 500 g. rundergehakt, 1 in kleine stukjes gesneden tomaat, 1 eetl. fijngehakt selderie, zout.



Recept uit "Het groot internationaal kookboek"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ringen uien en de geperste knoflook ca. 3 min. Roer de kerrie en de stukjes rode peper door het uienmengsel en fruit alles nog ca. 2 min. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul en lichtbruin. Voeg de stukjes tomaat, fijngehakt selderie en wat zout toe. Laat het gehakt mengsel onder zo nu en dan doorscheppen nog ca. 10 minuten zachtjes pruttelen tot alles gaar is.

Serveertip

Serveer met rijst, brood of rotie en een groentegerecht.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renieh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top