1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Struisvogel risotto

Struisvogel risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2004

Ingrediënten 4 personen


1 winterwortel, 1 ui, 4 takjes selderie, 2 el olijfolie, 400g risotto rijst, 300 ml droge witte wijn, 1 l rundvleesbouillon, 250 g paddestoelen, zout, peper, 2 el boter, 400 g struisvogel biefstuk


Verder heb je nodig


Mes, hapjespan, koekenpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de wortel en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Was de selderie, verwijder de stelen en hak fijn. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes.

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in een pan en fruit de wortel en de ui. Voeg de rijst toe en bak in ca. 3 minuten glazig. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur verdampen. Voeg de selderie en de bouillon, beetje bij beetje toe en laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden. Schep de paddestoelen de laatste 10 minuten door de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Verhit boter in een koekenpan en bak de struisvogel aan beide kanten rose. Snij de struisvogel in schuine plakken en serveer op de risotto.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top